top of page
Sök
  • Styrelsen OVY

Don Giovanni

Uppdaterat: 11 sep.

Operans Vänner i Ystad arrangerar resa till Malmö Opera

Söndagen 3 december 2023 kl 16.00

Foto: Soila Puurtinen & Hannu Luostarinen:


Musik: Wolfgang Amadeus Mozart

Libretto: Lorenzo Da Ponte


Tider

Kl 13:15 Godsmagasinet Simrishamn

Kl 14:00 Avresa med buss från Hamnplan (Bornholmsterminalen) i Ystad

Kl 16:00 Don Giovanni (3 tim 15 min)

Kl 19:30 Hemresa


Biljetter

Grupp A (Mittparket Rad 12-13 ) inklusive bussresa: 1 000 kr

Grupp B (Sidoparkett Rad 9-12) inklusive bussresa: 945 kr (barn/ungdom 660 kr)


Du anmäler dig genom köp av biljett senast den 15 september genom betalning via bankgiro 5366-2011 eller Swish till nr 123 50 798 35.


Efter 15 september 2023 är betalningen bindande.


Don Giovanni

Den gamla legenden om kvinnotjusaren Don Giovanni (Don Juan) som både förför och förstör i sin ständiga jakt på nya äventyr, har fascinerat människor i alla tider.


Mozart och da Ponte

Mozart och den italienske librettisten Lorenzo da Ponte skrev tre operor tillsammans. När de satte tänderna i berättelsen om Don Giovanni blandades humor och allvar med samhällskritik och ­– såklart– den allra vackraste skönsång. Operan anses innehålla en del av Mozarts allra bästa musik.


Skamlös adelsman

Don Giovanni är en arrogant och fullkomligt skamlös adelsman. Hans största nöje är att erövra kvinnor. Vissa faller handlöst men det finns också de som inte alls välkomnar hans inviter. Och det ställer till problem med arga fäder, svartsjuka pojkvänner och mordiska äkta män.


Medan Don Giovanni drar vidare på ständigt nya äventyr förväntas hans tjänare Leporello städa upp spillrorna efter hans framfart. Ett ganska otacksamt jobb som börjar gå Leporello på nerverna. Trots det ställer han upp gång på gång – han är ju bara tjänare och herrarna gör ändå som de vill.


Men nu misstänks Don Giovanni för att vara inblandad i ett dödsfall och frågan är om Leporello kan klara honom ur knipan den här gången. Om han ens vill…


Läs mer om Don Giovanni på Malmö Opera.

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Turandot

bottom of page